nuffnang

Thursday, July 14, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU..

Assalamualaikum and  hy my lovely readers..


"Kompang dipalu pengantin mahu..duduk bersanding tersimpul malu."


Maaf tak ingat lyrics la...kan saya buat lyrics sediri terkejut pulak..hehe


Credited to zaid..gambar yang sangat cantik..hehe


Baru2 ni saya ada menghadiri majlis perkahwinan di area selangor..orang Arab kata Selanjur...hehe oh yea dekat  Batu Arang , selangor..kakak rashiq la yang kahwin ni... 1st time saya attend majlis kahwin kat area2 selangor ni..sangat best jugak la..walaupun simple tetapi sangat meriah..best2...family pengantin pun pakai sedondon jugak..so boleh differentiate la yang mana.. family pihak perempuan..sangat suka idea macam tu..oh yea 1 more thing.., lagi saya suka sebab baju pengantin pun warna merah..agak2 dah taw kan kalau saya kahwin nanti nak warna apa kan..my truly answers because of my name.isyy3..


amazed me!! ..kagum la tengok org2 kawen ni..sangat sesuai la bride ni..sama cantik sama padan..sorg hensem dan sorg cantik..muka the brides pun seiras jea..ye la orang kata selalunya before kahwin tak rasa pun  macam sama..last2 lpas kahwin terus sama muka kan..dah memang dijodohkan..ALLAH wat molek lake doh..
.
ermm nak cter pasal makanan la pulak..makanan pun best jgk ..tetapi makanan untuk pengantin lagi la best kan..isyy sedapnye..hehe cik tasha la ni yang ambk gambor makanan pengantin..kan terliur semua..hehe  kranya ada jugak cara yang berbeza mengikut adat negeri msg2 la..follow da cutoms and also the traditons..Honestly,  for me kta ikt yang wajib jea dulu..yang selebihnya bncang dengan keluarga kedua2 pihak kan..ok la kita tengok gambar2 sepanjang majlis perkahwinan k,,,layannnn,,,


ni lah pengantin, pengantin  punye adik la..bukan ni pengantin yea..hehe  sabar yea rashiq..


abg zul and cik ipi..dah tak lama jugak ni..hehe doakan yea..


waktu akad nikah..berdebar kan??bukan pengantin jea,,tapi smua org yg berdebar..hehe


posing la jugak..


kompang dipalu...


Kak Sarah & Pasangannya...gambar yang sangat cantik..once again taken from zaid's fb..credited to zaid again..


cantik and sedap..hehe


unique kn??


cik tasha pun cun maa in pink colour..hehe


ni lah pengantin of the day..sama cantik sama padan..kak Sarah & Suami 


renjis merinjis time.


the prince &the princes of the day..red costumes.


with ayah zaki and papa ijy...


with my Pnt geng..from left : zaki,ijy and rashiq..
"women impure are for men impure, men impure for women impure .women of purity are for men of purity ,men of purity are for women of purity.these are not affected by what people say..for them there is forgiveness ,and a provision honourable". (An Nur, 24:26)


P/s: Selamat Pengantin Baru untuk my kezin abe yie ,kak sarah, ipah..sori wa asif  tak dapat attend,busy lee..Selamat pengantin baru jugak untuk kawan2ku dan jugak my roomates syifa'..kenangan ku mengigau bersamamu akan ku ingat smpai bila2..hehe  Selamat pengantin Baru jugak untuk kak sarah..maaf yee kak tak dapat salam ritu..Selamat Pengantin baru jugak untuk kak yah ,abg yie..sori kla tk dapat attend..kad nikah yang cantik ni,ku still simpan.. semoga berbahagia bersama pasangan masing2..amin3..


~~wasalam wa maa salamah wa ilal liqa'~~

2 comments:

::blog anak jawer:: said...

rashiq...!!!!!

he3

Si Merah said...

aha zul..rashiq la tu..hehe